خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





فواید و مضرات آدامس

    مواد تشکیل دهنده آدامس های امروزی شامل پایه آدامس (۳۰%) شیرین کننده ها (۵۴%) نرم کننده ها (۲%)، شیره ذرت (۱۰%) طعم دهنده ها (۴%) و اجزای فعال و رنگ های خوراکی هستند. بهترین آدامس ها برای جویدن، آدامس هایی هستند که نرم، کم حجم و بدون قند باشند. آدامس هایی که سفت یا بزرگ هستند، مثل بادکنکی به فک فشار می آورند و آدامس های حاوی قند در صورت تکرار مصرف، منجر به پوسیدگی دندان و اضافه وزن می شوند.

     

    مضرات آدامس

    1. مصرف آدامس در جامعه ما از نظر اجتماعی، جنبه خیلی خوبی ندارد.
    2. آدامس با ترشح بزاق منجر به رفع تشنگی شده و موجب کاهش مصرف مایعات می شود.
    3. در افرادی با روده های تحریک پذیر، هنگام جویدن آدامس، هوا وارد روده ها شده و منجر به تشدید علائم می شود.
    4. جویدن آدامس های حجیم و سفت منجر به التهاب مفصل فک و در درازمدت منجر به درد شدید و ناراحتی خواهد شد.
    5. برخی شیرین کننده ها در آدامس منجر به واکنش حساسیتی در بعضی افراد می شود.
    6. جویدن آدامس قبل از جراحی در موقع بیهوشی منجر به ورود آن به مجاری تنفسی و احتمالاً خفگی می شود.

    به هر حال شاید بهترین توصیه این باشد که مثل هر کار دیگری در این کار هم افراط نشود. ۱۰ تا ۲۰ دقیقه قبل از مصرف غذا برای جلوگیری از اسیدی شدن محیط دندان و تشکیل پلاک های میکروبی، کاهش پوسیدگی دندان و نیز افرایش ترشح برای شیره های گوارشی برای هضم بهتر غذا، مفید است.

    فواید آدامس

    1. شایع ترین استفاده آدامس در کاهش بوی دهان است که به علت اسانس های خاص درون آنهاست.
    2. آدامس از طریق افزایش ترشح بزاق و کاهش تماس قند و جلوگیری از تبدیل شدن قند به اسید(و تغییر PH) از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. البته این نباید دلیلی بر اهمال در مسواک زدن و استفاده از نخ دندان باشد. آدامس های سفید کننده، حاوی موادی هستند که منجر به سایش مینای دندان و از این طریق باعث براق و درخشنده شدن سطح دندان می شوند که در صورت مصرف زیاد مینای دندان به شدت آسیب خواهد دید.
    3. آدامس در افرادی که با استرس دندان ها را روی هم فشار می دهند، برای کاهش فشار دندان ها و فک مفید است ولی این افراد باید برای درمان ریشه ای یا فراگیری مهارت های کنترل استرس هم اقدام کنند.
    4. در مورد کاهش وزن به بیماران توصیه می شود؛ در صورتی که آدامس منجر به افزایش اشتها نشود، برای کاهش پروخوری های عصبی و خورده خوری ها، در طول روز از آدامس ها استفاده کنند که جایگزین شکلات و شیرینی و بستنی و سایر تنقلات شود اما در صورتی که منجر به افزایش اشتها شود، باید از مصرف آن پرهیز کرد.
    5. بعضی از تحقیقات نشان می دهد که جویدن آدامس منجربه افزایش حافظه، تقویت عضلات فک و زبان، کاهش میزان رفلاکس (ترش کردن)، جلوگیری از عفونت های گوش میانی به علت باز کردن شیپور استاش که بین دهان و گوش است و بهبود سریع تر وضعیت روده ها پس از جراحی گوارشی می شود.
    6. آدامس به مرطوب کردن دهان در افرادی که دهانشان به علت مصرف دارویی مثل؛ داروهای ضد افسردگی، ضد فشارخون یا افرادی که مبتلا به دیابت یا تحت درمان رادیوتراپی هستند، کمک می­کند.
    7. زایلیتول یک نوع قند است که توسط باکتری های موجود در دهان نمی تواند تجزیه شود و ایجاد اسید نماید. پس در کاهش پوسیدگی دندان موثر است و با افزایش جریان بزاق و کاهش تعداد باکتری ها، منجر به کاهش پلاک های میکروبی می شود.

     


    این مطلب تا کنون 8 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : آدامس ,کاهش ,منجر ,دندان ,مصرف ,افزایش ,پوسیدگی دندان ,جویدن آدامس ,مینای دندان ,برای کاهش ,افزایش اشتها ,کاهش پوسیدگی دندان ,
    فواید و مضرات آدامس

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده